Att välja ett billigt webbhotell – fördelar och nackdelar

Det finns ett antal faktorer som kommer att dra och slita i din plånbok när du är i full gång med att skapa din egen hemsida. Att registrera ett domännamn, att anlita grafiska designers, webbutvecklare eller andra proffs som kan behövas. Med alla dessa utgifter i bagaget är det säkerligen en lättnad att få höra att en av utgifterna bara kostar 15 – 150 kronor i månaden, nämligen webbhotellet.

Det finns en hel uppsjö av billiga webbhotell som trots den mindre prislappen håller hög standard. Om du inte har tidigare erfarenhet av att starta upp hemsidor kanske du dock inte är bekant med begreppet webbhotell. Vi ska därför nedan dyka ner i just detta ämne.

Vad är ett webbhotell?

Serverutrymmet där en hemsida hostas kallas för webbhotell, och utan detta webbhotell kan användare inte besöka din sajt. Det är alltså ett måste att hitta en lämplig leverantör som kan erbjuda högkvalitativa och billiga webbhotell. Istället för en engångskostnad betalar du för ditt webbhotell varje månad, men det är som sagt en väldigt liten utgift. Billiga webbhotell kan kosta så lite som 15 kronor per månad, och även de dyrare varianterna kostar inte mer än 150 kronor per månad.

Du kommer antagligen att stöta på ett antal kostnadsfria webbhotell, men även om dessa verkar lockande för de med sig vissa negativa aspekter. För att leverantören ska tjäna pengar på kalaset visas ofta annonser på din sida, och vanligtvis är både lagringsutrymmet, upptiden och prestandan relativt låga.

Utmärkta billiga webbhotell

Då har vi kikat på vad du inte vill ha, så det är hög tid att prata om vad billiga webbhotell faktiskt ska kunna erbjuda. En upptid på 99 % är att föredra då detta betyder att användare kan komma åt din hemsida så ofta som möjligt. Ett stort lagringsutrymme är även gynnsamt, och om det är mycket smidigt att få tag på kundsupporten är det ett stort plus.

Kontrollera också gärna prestandan. Imponerande prestanda ser till så att hemsidan laddar betydligt snabbare, och detta är ett måste. I dagens samhälle där allting går fort är det få användare som vill tvingas vänta. Om din sida laddar långsamt kommer därför en majoritet att klicka sig bort innan sidan har laddats klart. För den här anledningen är det av yttersta vikt att du väljer ett billigt webbhotell med hög prestanda.