Guide: Välj rätt möbeltassar och golvskydd för dina möbler – Biltema och Jula

Att skydda dina möbler och golv är en viktig del av att hålla ditt hem både snyggt och i bra skick. För att undvika repor och märken på dina golv, samt förhindra att dina möbler slits eller skadas, är det viktigt att investera i rätt möbeltassar och golvskydd.

Biltema och Jula – Din guide till kvalitativa produkter

Biltema och Jula är två välkända återförsäljare som erbjuder ett brett utbud av möbeltassar och golvskydd. Deras sortiment består av olika material, storlekar och modeller för att passa olika behov och möbler. Vi kommer att undersöka några av deras populära produkter för att hjälpa dig välja rätt skydd för dina möbler.

Möbeltassar från Biltema

Biltema erbjuder ett stort urval av möbeltassar i olika material och utföranden. Här är några av deras mest populära produkter:

  1. Plastfot: En plastkon med spik som används för att skydda dina möbler på hårda golvtyper som laminat, parkett eller sten. Detta är en enkel och prisvärd lösning för att förhindra repor och märken.
  2. Gummitassar: Biltema erbjuder även möbeltassar i gummi. De är flexibla och kan användas på olika golvtyper, inklusive mattor och ömtåliga ytor som trägolv. Dessa tassar ger inte bara ett effektivt skydd mot slitage och skador, utan de bidrar även till att minska ljudet när du flyttar dina möbler.
  3. Rörändsskydd: Förutom traditionella möbeltassar erbjuder Biltema också rörändsskydd. Dessa är perfekta för att skydda golv- och väggkanter från repor och märken orsakade av stolar, bord och andra möbler som ofta flyttas runt.

Möbeltassar från Jula

Jula är en annan populär återförsäljare som erbjuder ett brett utbud av möbeltassar och golvskydd. Här är några av deras mest efterfrågade produkter:

  • Möbeltassar med spik: Jula erbjuder möbeltassar med spik, vilket gör dem enkla att montera och säkra på dina möbler. Dessa tassar är särskilt bra för användning på möbler som ofta dras eller förflyttas, eftersom de ger ett stabilt skydd och förhindrar slitage.
  • Gummitassar: Precis som Biltema erbjuder även Jula möbeltassar i gummi. Dessa är idealiska för att skydda ditt golv från repor och skador samtidigt som de minskar ljudnivån när du flyttar möblerna.
  • Möbeltassar i metall: För möbler som används ofta och utsätts för tung belastning är möbeltassar i metall ett bra alternativ. De är slitstarka och tåliga, vilket ger ett extra stabilt skydd för både dina möbler och golv.

Golvskydd för olika behov

Utöver möbeltassar erbjuder både Biltema och Jula även olika golvskydd för att skydda dina golv från repor, märken och skador. Här finns några av deras populära alternativ:

  1. Golvskydd i gummi: Dessa är perfekta för användning under exempelvis stolar eller möbler med hjul som ofta rör sig över golvet. Golvskydd i gummi är enkla att använda och hjälper till att förhindra både slitage på golvet och irriterande ljud vid förflyttning av möblerna.
  2. Vinkeljärn: För att skydda hörnen på dina möbler mot stötar och repor kan du använda vinkeljärn. Dessa kan enkelt monteras på möbelbenen och ger ett extra skydd för både möblerna och ditt golv.
  3. Golvskydd med ljudabsorbent: För att minska ljudnivån i ditt hem kan du investera i golvskydd med ljudabsorbent. Dessa skydd hjälper till att dämpa stegljud och andra ljud som kan uppstå vid användning av möbler.

Tassar till stolar

Om du specifikt letar efter skydd för stolar, kan både Biltema och Jula erbjuda ett brett utbud av tassar för olika stolsben. Du hittar tassar i olika material som gummi, plast och filt. Välj rätt tassar baserat på dina behov och golvtyp för att säkerställa ett optimalt skydd och att dina stolar rör sig smidigt över golvet.

Sammanfattningsvis erbjuder både Biltema och Jula ett omfattande sortiment av möbeltassar och golvskydd för att möta olika behov och preferenser. Genom att investera i rätt skydd för dina möbler och golv kan du njuta av ett vackert och välbevarat hem under lång tid framöver.

Ofte stillede spørgsmål

Vad är möbeltassar och varför behöver jag dem?

Möbeltassar är små skydd för möblerns ben som hjälper till att skydda golvet från repor och märken. Möbeltassar är viktiga för att förlänga livslängden på dina möbler och hålla ditt golv i gott skick.

Vilken typ av möbeltassar ska jag välja för användning på hårda golv?

För användning på hårda golv som trä eller laminat rekommenderas gummitassar, då de ger bra skydd och minskar riskerna för repor. Det är viktigt att välja rätt typ av möbeltassar för att undvika skador på dina golv.

Var kan jag köpa möbeltassar i gummi?

Du kan köpa möbeltassar i gummi på butiker som Biltema och Jula. Både Biltema och Jula erbjuder ett stort utbud av möbeltassar i gummi till bra priser.

Finns möbeltassar med spik?

Ja, det finns möbeltassar med spik som är speciellt utformade för att fästa på möbler som behöver extra stöd och stabilitet. Möbeltassar med spik är en bra lösning om du har tunga möbler eller om möblerna har en tendens att glida.

Varför behöver jag rörändsskydd?

Rörändsskydd är viktiga för att skydda rör och ledningar från skador och förhindra läckage. Att använda rörändsskydd kan hjälpa till att upprätthålla en säker och fungerande VVS-anläggning i ditt hem.

Var kan jag köpa möbeltassar och golvskydd?

Du kan köpa möbeltassar och golvskydd på butiker som Biltema och Jula. Biltema och Jula har ett brett sortiment av möbeltassar och golvskydd för att hjälpa dig skydda dina möbler och golv.

Vilken typ av möbeltassar ska jag välja för användning på mjuka golv?

För användning på mjuka golv som mattor eller textilmattor rekommenderas möbeltassar i plast, då de hjälper till att jämna ut belastningen och förhindrar att möblerna sjunker in. Det är viktigt att välja rätt typ av möbeltassar beroende på golvmaterialet för att undvika att möblerna sjunker in och fastnar i golvet.

Vad är fördelen med att använda möbeltassar i metall?

Möbeltassar i metall är extremt hållbara och kan bära högre vikt jämfört med andra material. De är idealiska för tunga möbler som behöver extra stöd och stabilitet. Om du har tunga möbler eller om möblerna förflyttas ofta är möbeltassar i metall ett utmärkt val för att ge tillräckligt med stöd och förhindra skador på ditt golv.

Vilken funktion har möbeltassar av gummi?

Möbeltassar av gummi erbjuder bra skydd mot repor och märken på golvet samt minskar ljudnivån när du flyttar möbler. Gummitassar bidrar till en tystare miljö och minimerar skador på golv som kan uppstå vid förflyttning av möbler.

Finns det möbeltassar i stora storlekar?

Ja, det finns möbeltassar i stora storlekar som är mer anpassade för större och tyngre möbler. Om du har stora möbler är det bäst att använda möbeltassar i rätt storlek för att få optimalt skydd och stabilitet.

Artiklen Guide: Välj rätt möbeltassar och golvskydd för dina möbler – Biltema och Jula har i gennemsnit fået 3.9 stjerner baseret på 33 anmeldelser